2006-01-01
今日難得3兄弟姐妹都得閒, so lunch去左姐姐介紹o既紅洋蔥。 一行3 人有我, 姐姐同哥哥, 叫左兩客客飯:一客麻婆豆腐(小辣)跟兩碗白飯同湯,一客炒鱔糊跟一碗粗湯麵, 每客30大元。同一籠小籠包, 30大元。 呢度d野真係抵食夾大件, d客飯其實夠兩個人食, 碗湯係用大湯碗上, 應該可以分到4隻飯碗, 但嫌d湯d味精重左小小, 個麻婆豆腐因為叫左小辣, 所以好o岩好似我呢d唔太食辣o既人, 好香但又唔會太辣, d豆腐又唔會好容易散, good~~~ 而果鱔糊都好好食, d鱔炒得好爽好入味, d芽菜又好好食~~~ 而個小籠包真係超抵, 本身覺得$30好貴, 點知一上先知原來有成10隻, 味道都好ok, 但佢唔係灌湯的, 有另一種好味, good~~ 今後又一個好味又抵食o既上海菜選擇la~~~
今後又一個好味又抵食o既上海菜選擇la~~~