2009-11-03 44 瀏覽
未有幸食堂記先有一肚子氣,既然隔離檔都有粥食我何需 "求" 你賣比我?星期六晚十一點幾,食宵夜的高峰時段,雖然要自己揾位,不過等位唔耐,大家都旨在填飽個肚就走。爸爸一心想食菜干粥,我同妹妹見到有腸粉蘿蔔糕自然忍唔到口媽媽都叫左個腐竹白果糖水加蛋舊式檔口伙記落單靠記憶,所以漏單係等閒事,不過呢度伙記好好,知道自己唔記得會返黎問返黎,總好過無左件事。蘿蔔糕味道普通,煎得有少少唔夠脆,不過只係 $3 一件既價錢,已經比某d 酒樓做得出色,自然算是抵食﹗煎腸粉十分正,細細件的腸粉煎到脆一脆,最難得的係油不算多,咬入口腸粉夠滑而皮夠香夠脆,忍不住 encore 多了一碟﹗據另外兩位當時人形容,糖水好食無過甜,粥都比海皇來的好。抵食﹗

爸爸一心想食菜干粥,我同妹妹見到有腸粉蘿蔔糕自然忍唔到口
媽媽都叫左個腐竹白果糖水加蛋

2009-10-31