其實嗰日只係剛啱路過剛剛開業既awfullychocolate, 見佢舖面咩都冇咁仲以為佢未開, 不過嗰日外面放左幾枱籐sofa, 等吓朋友幾正, 好舒服, 跟住行入去問吓sales姐姐, 原來佢地有3款chocolate cake, 開頭我想試雪糕, 點g仲未有, 不過3款cake就有6吋係舖頭, 8吋就要訂, 所以我買左all chocolate cake同教會d朋友試。個cake 好rich, 好重朱古力味, 最啱我呢d朱古力狂迷, 勁正, 最好係佢好軟熟, 好易切, 最後切左20幾份, 每人試少少, 少食多滋味。好彩我都食到一少件 其實佢價錢好抵, 只係178/個最後, 因為12月5日試得太少, 我係4日前再走去k11間awfullychocolate買過, 同honey兩個人分, 所以食到噚晚先終於用4日時間食得完。 都係食all chocolate cake, 下次先去試chocolate banana, 但我諗rum cherry 我就冇咩大興趣喇, 因為通常酒心朱古力我都冇興趣既!!!

其實佢價錢好抵, 只係178/個

2009-12-05