*/今日同小朋友係朋友仔屋企開完聖誕party,之後係附近搵下有咩好食🤭見到有間車仔麵裝修得好特別,加上好耐冇食過車仔麵,一於入去試試佢🤣🤣餐廳環境:係門口有大大個霓虹燈牌,寫住【忠仔麵】,入到餐廳好有懷舊特色既裝修,有綠色鐵閘、仲有架舊式車仔,裝住啲車仔麵配料既裝飾,勁吸精🤣🤣小朋友不停要打卡🤭🤭食物方面:我哋叫左三碗車仔麵,分別叫左瑞士汁雞翼、陳皮魚蛋、豬紅、韮菜餃、肥牛、墨魚丸、鮮冬菇、芝士腸仔🤤🤤我哋大人要左辣汁配,個汁甜甜地又辣辣地,吾係講笑好食到連湯都想飲埋😂😂最推介個陳皮魚蛋同墨魚丸👍🏻👍🏻因為魚蛋既懷舊味道👅墨魚丸超彈牙🤭🤭小朋友可以一個人食哂一碗既份量🤣🤣吾係因為份量少,而且係因為太好味🤩食完都吾覺得重味精呢樣最好👍🏻👍🏻另外仲叫左娃娃菜俾小朋友,佢又係勁中意,而且有幾款汁揀,有辣有唔辣,我哋揀左腩汁,幾夾啲菜🤭我哋仲叫左蒜泥白肉😚😚值得一試,因為比譚仔好食🤣🤣整體黎講,車仔麵就係食佢既懷舊味道,忠仔麵做到之餘,仲可以配搭新醬料任揀,而且價錢合理,性價比黎講十分高👍🏻下次仲會再黎食過😋😋而且店員勁nice,又主動提供小朋友餐具,又主動幫我哋較個風口🥹🥹呢啲細心位真係吾

餐廳環境:

食物方面:

整體黎講,車仔麵就係食佢既懷舊味道,忠仔麵做到之餘,仲可以配搭新醬料任揀,而且價錢合理,性價比黎講十分高👍🏻下次仲會再黎食過😋😋而且店員勁nice,又主動提供小朋友餐具,又主動幫我哋較個風口🥹🥹呢啲細心位真係吾係人人做到❤️❤️❤️

屯門【忠仔麵】
地點:屯門海皇路23號御海灣地下5-7號舖