2003-07-14
成日聽朋友講去和民食飯,今次終於到我喇, 因為一早知道和民多人去食, 所以提早食飯時間,一收工6點去排隊, 雖然去到都要排隊,大約等左15分鐘左右啦, 因為今次食飯係3個人的關係, 所以可以有卡位坐,太好了。老朋友食飯特別開心,叫左好多食物,大多數好平, 等我數一數先,1. 陶版燒牛肉x3, 因為食左3次(極力推介)2. 鐵版桻餃子(好味, 不過唔夠濃)3. 炸一口芝士(芝士芯唔夠熱)4. 鹽燒魷魚軟骨(夠特別,可以再燒耐少少時間)5. 泡菜豬肉炒蛋(好味)6. 日式燒饅頭(略咸)7. 鹽燒雞翼(好味)8. 4式雞串燒-雞皮, 蔥雞, 雞翼, 雞軟骨(雞皮唔夠濃, 其他無問題, 好食呵~)9. 4式刺身-三文魚,油甘, 吞拿, 八爪魚, 每樣3片好少, 不過夠新鮮<br />10. 日本年糕用豆皮包住湯上(Sorry,唔記得左個名,但係好特別,如果可以多d日本年糕仲正)11. 牛肉火鍋(d湯好味,牛肉好食)12. 網燒魚翅(佐酒一流)13. 4支日本燒酒, 一支日本清酒, 4個冰桶(每個冰桶係要收錢架$15一個) 因為d酒係唔凍因為真係太醉的關係,好似仲叫左其他食物,但
1. 陶版燒牛肉x3, 因為食左3次(極力推介)
2. 鐵版桻餃子(好味, 不過唔夠濃)
3. 炸一口芝士(芝士芯唔夠熱)
4. 鹽燒魷魚軟骨(夠特別,可以再燒耐少少時間)
5. 泡菜豬肉炒蛋(好味)
6. 日式燒饅頭(略咸)
7. 鹽燒雞翼(好味)
11. 牛肉火鍋(d湯好味,牛肉好食)
12. 網燒魚翅(佐酒一流)
因為真係太醉的關係,好似仲叫左其他食物,但係唔記得左食左咩, 但總括來講味道和價錢都係ok, 如果佢可以更加似日本的居酒屋就仲好,串燒種類唔夠多, 因為當晚我真係玩得好開心呀!!