2011-01-11
上星期因為老婆的iphone4有些問題, 所以要拿到旺角的數碼通服務中心處理, 之後到了風月堂吃晚餐, 之前差不多次次都要等位, 但這天卻出奇地不用等, 可以即入, 不過是坐二樓, 有些嘈, 不夠三樓坐得舒服, 點了忌廉海鮮意粉, 日式咖喱牛肉奄列飯及菠菜雞肉卷.忌廉海鮮意粉份量幾多, 有蝦, 青口, 帶子及魷魚, 啲海鮮幾好味, 尤其是蝦很大隻, 比起一般店子用的大. 日式咖喱牛肉奄列飯一樣很大碟, 而且好有日式咖喱的味道, 牛肉份量都唔少, 不過奄列唔係應該將啲牛肉放入蛋內面的嗎? 這兒的只是把牛肉放在上面, 感覺上唔係好正統, 好彩味道無問題. 菠菜雞肉卷都幾好味, 一碟有六件, 每件size唔細, 而且外面個皮幾脆, 入面的菠菜及雞肉唔會太乾身, 好食.雖然這這兒的服務說不上很好, 因為人手上好似唔係好足, 但啲食物整體上其實唔差, 而且幾好坐, 難怪經常見到啲三五成群的朋友在這兒食嘢(尤其是一大班女仔), 加上食物款式都算多, 所以我們都幫趁過好幾次了.