2022-09-02
呢間café crepe 圍板裝修時我已經勁期待佢開~因為我真係好好好鍾意食甜野同埋crepe!!平時星期六日都見好多人排隊,呢日LUNCH專登食少D留QUOTA夜晚食佢~呢度可以堂食或者外賣,堂食既話係OPEN AREA,因為我屋企好近,我梗係買番屋企慢慢嘆!蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕我一去到已經俾大大個宣傳牌吸引住,幅圖SHOW到個CREPE超誘人,作為APPLE CRUMBLE既FANS,二話不說就叫左佢黎食~落單即叫即整,睇住師傅即場整真係睇到都流哂口水,而雪糕會分開裝,所以唔駛驚拎到番屋企溶哂!我仲見到雪糕係用MOVENPICK既!質素可想而知!番屋企路程10分鐘度,天氣咁熱我都驚番到去雪糕會溶溶地,點知一開,少少都冇溶呀!超驚喜!然後再驚喜既係,一打開個盒,個CREPE係同宣傳板一樣GA!圖片與實物不乎原來唔係一定存!忍唔住即刻拎刀叉切黎食,一食落口簡直係直上天堂既感覺,會唔會太好味!CREPE既鬆軟配上甜甜既奶油醬,仲有脆脆既CRUMBLE,簡直係完美既配搭!一路食一路係咁講好好味!Iced Mocha我仲叫左杯Mocha,呢個又係另一驚喜!首先佢既漸層勁靚,我最鍾意唔攪
蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕
Iced Mocha
我仲叫左杯Mocha,呢個又係另一驚喜!首先佢既漸層勁靚,我最鍾意唔攪勻一啖飲落去先,果陣朱古力味勁濃郁,攪勻後再試下,有埋咖啡既苦中和一下,又變得香醇可口,係另一番滋味!
總之佢開係我樓下我就真係減唔到肥了!