2011-07-23 13 瀏覽
呢間冰室好岩食早餐 / 下午茶 ( 個人感覺 ) 等食物要比較耐d , 要自己因返d時間 ,間中年紀大既老闆都會返黎睇下鋪 , 坐係收銀位 , (平時坐收銀既多數係佢媳婦 / 兒 ) 好記得老先生既親切笑容 , 你會感受到佢好享受佢既工作 , 幾忙都笑得好開心 , 未見過有脾氣 , 招呼時好有禮貌 , 找錢俾你會雙手奉上并充心多謝你 , 第一次時受之若驚 , ~ 呢d工作態度 , 笑容 , 禮貌 , 佢既"真心"服務都係呢個年代絕種的 ( 酒店服務雖然有水準 , 但難遇真誠服務你既人 ) 係我地好多年輕人學唔黎既大大大優點 !! 講返食物 , 好多都好有水準 ~ 雞蛋三文治 : 雞蛋又香又滑 , 煮得岩岩好 , 白面包軟熟 , 烘底亦好脆 , 唔會過火/ 烘唔夠 , 紅豆冰既紅豆大大粒 , 奶 / 糖水既比例亦較得好準 , 味道岩岩好 , 係呢到既招牌飲品 , 直得試下 , 牛肉通粉 : 牛肉加左薑,為牛肉 + 左鮮味 , 香味 , 牛肉夠滑夠鮮,通粉多數比較軟身 , 個人比較喜歡彈牙d , 家人試過外賣呢個通粉返公司當早餐 , 話因冇時間食
牛肉加左薑,為牛肉 + 左鮮味 , 香味 , 牛肉夠滑夠鮮,通粉多數比較軟身 , 個人比較喜歡彈牙d , 家人試過外賣呢個通粉返公司當早餐 , 話因冇時間食 , 由9點放到下午1點 , 打開牛肉通 , d通粉都冇發漲過 , 對d通粉心存懷疑 , 講返個湯底真係幾好味,好清冇味精 , 飲多啖都無問題 , 菠蘿包 : 個皮脆脆地 , 包亦夠鬆軟,牛油份量亦足料, 如果有幸咁岩見到佢新鮮出爐 , 一定要即時點返兩個

1 分鐘 (堂食)
$30 (早餐)