2022-01-02 315 瀏覽
雖然個位置喺工廈,但一入座好似去咗另一個世界咁,完全同外面環境好唔同,餐廳氣氛幾好。因為有上網book位食任食扒套餐,所以一上到嚟就已經準備好上前菜同問我哋飲咩。因為製作需時,我哋食緊前菜嘅時候亦都有問我哋想食咩扒先。我哋第一轉梗係食牛扒啦!前菜個芥末八爪魚沙律係幾開胃,芥末味唔攻鼻,但食到有芥辣味。至於天使蝦就比較腥,可能我食唔慣大嘅生蝦。食完前菜終於到主菜,Yum Yum Yum!我點咗5成熟嘅牛扒,佢用木板上,塊木板好緊要,要打卡就得哩個時候,上再嘅扒係無木板跟㗎!塊扒好放入口幾有肉味,而且5成熟得嚟唔會見到全紅除咗牛扒,佢個雞扒同豬扒都相當出色。雞扒用印度辣烹煮配柚子醬,酸酸甜甜辣辣。豬扒有啲似蒜蓉汁煎豬扒。食物幾好,但係食得有啲趕,可能當日比較多人食任食,上菜都需要啲時間。食完最後一塊扒就啱啱好90分鐘。如果想任食牛扒係唔錯嘅選擇,但係就無得坐多陣休息下
食完前菜終於到主菜,Yum Yum Yum!
塊扒好放入口幾有肉味,而且5成熟得嚟唔會見到全紅

2021-12-23