2023-02-13
🥥🍮Almond Dessert 杏甜品🍵🍨尖沙咀行行下街,都無發現平時呢度有甜品店🤔適逢時間無咩人,一於上去睇下有咩岩食🥰上到去環境好好,坐得舒服🔸招牌杏汁波波爽冰木蓮凍 - $60 - 加雙拼爽冰$10 - 我地叫左龍眼同榴槤味,龍眼好清甜,榴槤果香四溢🥰呢個好大碗!有芋圓,杏汁,木蓮凍,薏米爆珠,呢個好得意,好少食到呢個爆珠口感,煙韌有咬口!而木蓮凍就應該係仙草。🔸椰皇桃膠燉雙皮奶 - $67- 另外加咗四色芋圓$10,椰汁同雙皮奶好滑,真係低糖健康甜品,好怕食甜到膩既糖水,食完會回酸。桃膠都好多好足料。椰肉同全個糖水清哂😚原來杏甜品仲有其餘兩間分店,係旺角同葵芳,今次第一次食,相信再同朋友有下一次😌店內裝修舒服又靚,仲有得follow 佢地IG share 甜品story 有多份迷你椰子爽冰/木蓮凍。即刻做哂又有得食了😍