2014-01-19
一大伙兒來到The One,pick咗這間半開放式的韓國餐廳。。雖然唔係好大,但勝在舒適乾淨,仲有好多韓國waiter serve你,未食個feel已經好正宗!^_^ 食咗幾樣正野,下次一定要再叫:首先來啲前菜小食~ 最愛kimchi!本人真係好仲意呢種韓式壽司,雖然冇魚生又冇肉,但係好醒胃!(點解嘅?umm..係唔係因為加多咗醋呢^ω^ )蛋卷~ 好清甜,正!韓國菜比較濃味,食番啲清清哋嘅野真係好refresh~~呢個牛肋骨係必食!肉質鮮甜軟熟,配上韓式燒汁燒到半生熟,真係正!正!正!(溫馨提示:怕生的朋友最好事先先揚聲,等佢燒耐些少)炒年糕 - 偏食的我唔食呢個,但朋友們都話好!以下呢個要預訂。。好有驚喜,食落去比看上去惹味得多!刀功菜--中間是麵+秘製醬汁,放上不同的配菜 (有雪梨、青瓜等青菜),mix埋之後好match好有層次!好飽好幸福呀!都係人多好辦事,可以一次過試曬咁多樣野~~ ≧∇≦
^_^ 食咗幾樣正野,下次一定要再叫:
首先來啲前菜小食~ 最愛kimchi!
炒年糕 - 偏食的我唔食呢個,但朋友們都話好!