2013-06-26 19 瀏覽
今日黎開旺角,見仔仔、工人仲未食野,於是搵下有咩好食,不過仔仔平時食好少野,而且我又食咗野,突然諗起一直都想試下呢間點心專門店,而且點心份量又唔會太多。間鋪好細,所以坐位唔多,下午茶時間通常都無人,但係呢度就坐滿人,好彩仲有一張枱。叫咗4樣野,有招牌嘅菠蘿包、好多人讚嘅蝦餃、北菇雞飯、牛肉腸粉,呢度d點心即叫即做(佢話),雖然唔知係咪,不過全部熱辣辣,而且個樣唔似擺好耐,好新鮮。菠蘿包 ------- 一般菠蘿包得個名,入面唔會有真菠蘿,但呢度幾特別入面真係有菠蘿,仲有d奶皇,而表面同 一般菠蘿包個樣冇分別,只係變咗迷你版,味道好夾,仲熱辣辣蝦餃 --------- 皮又薄,而且個餡好足料,d蝦好大北菇雞飯 ----- 主要係叫俾工人同仔仔食,應該同平時食個人d差唔多牛肉腸粉 ----- 牛肉少,份量唔夠,但係d牛肉好滑不過d服務態度麻麻,因為仔仔仲細唔識睇字,枱上又只係得張點心紙冇圖,咪叫d阿姐拎menu有相可以俾仔仔睇想食咩,個阿姐唔係好願意俾!!!總括黎講,係一間特色點心店,而且食物質素唔錯,係服務態度麻麻,不過都會再黎試下其他,尤其係脆皮鮮蝦腸。

蝦餃 --------- 皮又薄,而且個餡好足料,d蝦好大

牛肉腸粉 ----- 牛肉少,份量唔夠,但係d牛肉好滑

2013-06-10