Eatwin
Eatwin
2009-11-23
2K 瀏覽
關注
選擇呢間燒烤場係因為諗住踩單車加BBQ,見租車公司話可以直接係呢個燒烤場交車,就行過方便啦...一行大人到步就見到外面好多不明飛行物體在眾目睽睽之下飛來飛去,相信應該係蚊黎架。行到去櫃位有幾種plan揀架, 見到有一個$700元的大人餐同埋有另一個有埋海鮮的套餐, 但一 心諗住任食都無留意其他包d咩, 任食就$85包四個鐘加一個飲品, 唔係自助形式的。係比張紙你自己剔,再由佢執比你, 食物的份量好唔平均, 先講第一Round, 平價的如丸類, 腸仔已經就佔左半盤, 扒類加雞翼等食物就每樣少少咁啦, 之後第二Round, 甚至剔左的都無比到, 豬扒比左成十塊, 雞扒, 叉燒,無比, 牛扒牛柳各四件, 之後又係丸丸丸, 任食唔包任何菜,麵包,栗米,蕃薯等都無架...每枱得一個盤, 一定要你食曬先可以再拎, 親眼見到有一枱主動埋怨,廿個人比一包炭一個盤, 你去埋怨都仲好會比多個你, 唔出聲佢就慳返。但食物質素其實係OK, 不過如果以佢地收$85咁樣"任食"就好難滿足到大部份香港人, 環境方面, 個廁所唔係好掂。
halo...我成日都覺得係呢到留言既時候...將心比已...假如自己是店主....當然會想做到最好....(不明飛行物體)...在郊外地方..飛行物體就1定有架拉...佢應該係圍住d光飛..同埋...呢d應該就吾係蚊拉...同埋佢控制吾到架..而且我去親都無野咬- - 另外...聽老闆佢地話...`佢地會定期落農藥..so我地先會野咬咋..haha你去隔離2間有包菜架咩?85蚊...又無開爐費...而且依家樣樣野到通貨膨脹...你覺得賺得你地多咩?爐油火立..人工都要拉....正常面包番薯粟米...應該有架..我平時去都有既,,,,不過你要出去自己問佢拎...
2009-11-26
回覆
假如自己是店主, 既然係包埋麵包, 粟米同蕃薯等食物, 我會大方D寫埋落張點食物的紙上, 如果做到令人有誤會就已經係代表還有改變的空間。你所講隔離兩間我就未試過, 但我食評上面無將呢間同其他場比較的。咁講到食物分配的問題, 的確係好有問題的, 而且我地十個人一齊去, 超過半數人個都認為佢地分得好差, 應該要改善, 例如可以比人填自己想要的數量, 例如一班人之中, 有人好鐘意食雞翼, 咁都想自己order多少少, 而且係每次都要人地清曬個盤d野食先比再拎, 假設第一轉分得四件牛扒平均分比10個人, 剩低的6個人咪就要等到下一次先食到牛扒, 但又要清左個盤先, 到時可能已經飽到食唔到第二轉。其實每篇食評都係出自個人的意見作為參考之用, 你又唔使講到我好似刻意去數人的不是, 我講蚊果一part只係話一入到去個場出面時的情況, 我都無話於燒烤場內有好多蚊。
2009-11-27
咁如我所講剔左的又無比都算出色的燒烤場嗎???同埋想講下你見到人連續三個劣評, 你都立即作出回應, 唔理真定假, 但感覺已經比人覺得你係燒烤場內的人替自己平反咁。同埋剛剛上網check過另外地區的燒烤場的食物真係多好多又送水+汽水都係收人每位$78+開爐費$20 除左大草原有的之外, 人地仲有埋:雞全翼, 芝士腸, 多春魚, 司華力場, 蒜容包, 青椒, 茄子, 蜜糖方包, 煙肉片, 香菇貢丸, 豆卜, 金菇什菜包。咁十個人去都係每人$80, 又多d野飲同野食喎, 人地咪賺得仲少? (因唔想人地覺得我係偏幫, 所以唔講到明係邊間, 想知邊間可以自己上網搵下。)
2009-11-27
回覆