2018-06-29
呢間店其實算係一間新店新店嚟而我係第一次寫食評其實我已經和我媽吃過幾次了 算是熟客 也知道該怎麼點菜 有時候廚師哥哥仲會加蓮藕俾我哋食!重點係個哥哥幾靚仔XD老闆娘真係好好人㗎!佢地都係山西人我次次喺呢間店都會食手工麵配牛筋或者牛腩 佢啲牛筋同牛腩真係好好食!煮得夠耐 好軟 味道真係好好除咗手工面之外,我仲鍾意食佢嗰度嘅乾辣椒炒炸雞亦(唔記得個菜名)佢啲雞翼係幫你斬咗一半㗎!得一條骨好方便食,食得仲好乾淨添而我媽媽佢就好鍾意食酸菜魚,因為我唔鍾意食所以話唔到比大家知個味道sorry!我覺得呢間店造福左好多鍾意家鄉菜嘅人通常係香港好難食到呢啲菜,要喺深圳大陸先食到!初初去食可能會比佢一大片紅色嘅辣椒嚇親,但係原來一啲都唔辣 哈哈哈哈我同我媽媽係湖南人好鍾意食大陸嘅家鄉菜式,對湖南人嚟講佢啲菜一啲都唔辣所以其實好適合食唔到辣嘅朋友!(我諗應該係佢哋特登就香港人 哈哈大家快啲去食啦食完幫手寫返個食評!
呢間店其實算係一間新店新店嚟
而我係第一次寫食評
老闆娘真係好好人㗎!佢地都係山西人
佢啲雞翼係幫你斬咗一半㗎!得一條骨好方便食,食得仲好乾淨添
所以其實好適合食唔到辣嘅朋友!
(我諗應該係佢哋特登就香港人 哈哈
大家快啲去食啦食完幫手寫返個食評!