2014-09-22 5661 瀏覽
一班好友,每到某某生日,必搞飯局,今次因太座做生日之星,由我發板先預訂冰鎮鮑魚,即席再叫聖子皇到人齊後肥仔主廚埋黎推介食物, 可能因我預訂咗鮑魚, 佢主力推海鮮肉蟹辣湯蜆煲, 炸墨魚丸拼炸豆腐拼炸豬手, 大海蝦兩食, 炸子雞, 啫啫通菜煲,小食: 豬紅, 雞腳鮑魚 , 爽囗彈牙, 正聖子, 惹味但有沙及韌.. 一般肉蟹辣湯蜆煲, 蟹夠多肉, 但湯底冇鮮味, 麻麻大海蝦兩食, 兩食, 我鐘意黄金煎, 豉油皇較淡, 蝦頭多羔, 肉質结實, 吾錯炸墨魚丸拼炸豆腐拼炸豬手, 炸子雞, 啫啫通菜煲, 普普通通, 平價抵食小食以豬紅最正, 10蚊碗, 送啤洒抵食之選整體而言, 不算好抵食, 可能因肉蟹辣湯蜆煲麻麻哋, 但佢親切氣氛, 令人有少少私房菜feel…(p.s.: 佢亦有燉湯, 小菜, 真係豐儉由人)
先預訂冰鎮鮑魚,即席再叫聖子皇
小食: 豬紅, 雞腳
鮑魚 , 爽囗彈牙, 正
聖子, 惹味但有沙及韌.. 一般
肉蟹辣湯蜆煲, 蟹夠多肉, 但湯底冇鮮味, 麻麻
小食以豬紅最正, 10蚊碗, 送啤洒抵食之選
(p.s.: 佢亦有燉湯, 小菜, 真係豐儉由人)
冰鎮鮑魚,肉蟹辣湯蜆煲, 炸墨魚丸拼炸豆腐拼炸豬手
2014-09-19
生日