2015-03-24 766 瀏覽
咪以為caffè HABITU淨喺飲吓咖啡,食吓蛋糕、意粉之類,佢哋一樣有出啲曲奇,最近就收到一包好友所送贈嘅HABITU曲奇。白色嘅包裝袋,初時仲以為喺跟咖啡之類嘅相關產品,打開先知喺一小袋曲奇 。曲奇標明以全人手製作,用透明膠袋袋住,一包共有8塊,而每塊都做得頗大。口味喺Honey Cornflake Cherry Cookies,顧名思義,曲奇嘅成份包含咗脆穀麥、蜜糖、車厘子等等。曲奇表面巖巉,但入口非常香脆,又有點穀麥所引發嘅粗糙口感 ;因為以蜜糖入饌,故此,味道又比較清甜 ,至於車厘子乾感覺佢落得少,所以,入口就唔算好明顯。雖然咖啡唔喺晌caffè HABITU買嚟,只喺自家沖製,但一樣醇香。一口曲奇,一啖咖啡,喺晌公司偷懶嘅美好時光 !
包裝曲奇
曲奇表面巖巉,但入口非常香脆,又有點穀麥所引發嘅粗糙口感
;因為以蜜糖入饌,故此,味道又比較清甜
,至於車厘子乾感覺佢落得少,所以,入口就唔算好明顯。
題外話/補充資料: 因為喺朋友所送嘅大禮物,所以,幾個細項評分(環境、服務、衛生、抵食)嘅參考值唔大。
外賣自取
下午茶