2018-07-15
今晚約咗朋友係觀塘食晚餐佢推介咗間西班牙菜,我都好小食西班牙菜,所以好期待餐廳唔算好大,不過幾有特色,係門口就有一大個櫃放咗好多條豬腿menu上所有食物都好吸引,就叫啲平時比較小食既黎試下深海八爪魚凍盤 $55/20g兩個人食份量就啱啱好八爪魚好嫩好林又易咬,食完第一片就停唔到,好新鮮,絕對係必叫!火腿芝士拼盤$228我本身mama地食火腿,不過朋友鐘意,就叫黎試試喇有24個月、48個月火腿、牛髀火腿,三款都有唔同既味道,由24個月開始食起,由淡到濃味最中意牛髀,有好香牛味,羊奶芝士粒超濃郁超香丫玫瑰蝦羅宋湯 $68好濃郁既湯,蝦味重,仲有幾隻蝦係入面,旁邊兩片麵包非常香脆,點少少蝦湯嚟食更加好味黑毛豬爽梅片金菇卷 $45 肥牛金菇卷就聽得多,黑毛豬金菇卷就第一次聽燒得好香既黑毛豬,嫩滑多汁,金菇吸咗好多肉汁,超好味橡果級黑毛豬極品梅頭叉燒 $168脂肪比例合適令黑毛豬叉燒更好味肉質嫩口香氣撲鼻,忍唔住食完一舊又一舊蘋果橙汁& 芒果橙汁餐廳提供多款唔同嘅天然果汁 健康又好味
深海八爪魚凍盤 $55/20g
火腿芝士拼盤$228