2016-03-04
其實已經食過極尚大瀛喜2次了!今次到我帶朋友去食,佢成日都話咁既價錢,野食點會好食呀!實伏啦!但我仍然堅決要帶佢我試極尚大瀛喜!!因為係我試過咁多放題之中坐亞望冠!到左餐廳後,安排我地坐卡位!地方闊落,舒服!朋友已經話環境裝修已贏哂!我心諗你都未試野食!試左仲更加讚不絕口囉我覺得呢度既創作壽司好多選擇壽司飯非常晶瑩通透!粒粒飯有光澤"細細舊壽司,可以試多d唔同既款式以下我想推介呢幾樣食物1) 袖子皮左口魚壽司,真係入口溶化,軟淋淋!加上火炎過,令到左口魚入口更有層次感2) 香葱拖羅蓉軍艦,竟然可以係日式放題餐廳中搵到軍艦d紫菜仲係脆地!?唔好話放題!出面d日式餐廳比到貴一貴都未必比到呢個服務你拖羅蓉勁多,入口後口感豐滿,必試呀3) 刺身類,三文魚非常肥美香甜,魚香在口腔沖積!珍寶赤蝦size夠哂大,無蝦腥味!北海道帶子都算大粒,又係入口軟眠眠!4) 蒲燒鰻魚串,呢個又係勁好食!真係可以同日本食既鰻魚有得比!醬汁香濃惹味,鰻魚燒得好好,香脆熱辣辣我諗我食左4串5) 燒雞軟骨,勁香脆!入口(索索) 聲!但又唔會成口油!感覺良好6) 燒羊鞍,淡淡肉!羊既肉汁非常充足!肥膏唔會過多,所以除左條
拖羅蓉勁多,入口後口感豐滿,必試呀
6) 燒羊鞍,淡淡肉!羊既肉汁非常充足!肥膏唔會過多,所以除左條骨!根本上可以食哂d肉
6) 咖喱炒蟹,咖喱非常香濃,唔會水稀稀!蟹蓋仲有好多蟹膏!蟹肉盡吸咖喱味,但仍能保持蟹既鮮味
野飲方面,我就專攻似100%椰青水同埋黑糖薑茶!前者非常清新,清甜,解口渴,後者薑味濃!又帶點甜味
總括!真係用呢個價錢$238,食呢個質數!絕對贏哂!!最後我朋友當然亦讚不絕口