2023-04-13 28 瀏覽
今日我去咗一間妹豬無激素雞專門店嘅食飯。叫咗兩款我最鍾意嘅菜式,分別係慢煮露香醉雞翼飯同慢煮奇味口水雞飯。首先,我要講下嘅係慢煮露香醉雞翼飯。雞翼煮得好軟好嫩,啖啖都係肉汁,非常鮮美。啲露筍同蘑菇都煮得好滑好爽口,加上啲香醉汁,味道更加豐富,令人回味無窮。仲有個特別嘅地方係佢地用咗五穀米飯,好有口感,令味道更加層次分明。總括黎講,呢道慢煮露香醉雞翼飯真係好好味,大家一定要試下啊!而慢煮奇味口水雞飯亦係絕對嘅推介。雞肉質地非常鮮嫩,配上啲特製嘅口水汁,味道鮮美到爆!口水汁唔會太辣,但又有啲微微嘅辣味,加上啲酸酸嘅味道,令人食完之後口舌生津,直想再嚟一碗。啲青瓜同啲洋蔥都煮得好爽口,配上啲米飯,真係一餐好食又健康嘅餐飲體驗。總括黎講,呢間妹豬無激素雞專門店嘅食物質素真係唔錯,而且都好健康,非常適合追求健康飲食嘅朋友。如果大家有機會嘅話,一定要去試下啊!妹豬無激素雞專門店 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座2樓E1室

妹豬無激素雞專門店 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座2樓E1室