2016-07-19
之前係附近食點心經過呢間,見到幾靚有啲想試,今日就去左元朗搵男朋友試呢間。平日下午去食,所以舖頭無其他客人,得我地兩個,好似包場咁,靜靜地,裝修仲要真係好歐陸feel,環境好好~我地叫左咸豬手,德國腸拼盤,一杯黑啤,凍檸茶。叫左menu最底果款黑啤,麥味好香,無普通啤酒咁甜,配油膩既德國菜係perfect match,但杯黑啤大到應該係完整一支既份量,$58係幾抵~如果兩個人唔係酒鬼,share飲都夠德國腸拼盤 配 薯菜 $128一共四款,由上而下,係豬肉腸,普通脆皮腸,羊肉腸,爆汁芝士腸。話明普通脆皮腸,真係好普通Haha,味道係平時係街食到既脆皮腸但其他三款真係好好好好味,爆汁芝士腸真係入面好多芝士漿,一切落去,Be~出黎,咬落去好大陣芝士味~豬肉腸同羊肉腸既香草都match得好好,羊肉腸點芥末更加好食!呢間餐廳有另一款貴啲既腸拼盤,但個人認為呢款整體質素其實唔錯,薯角真係炸得好脆口,唔係hea底求其炸德國傳統脆皮咸豬手 $175咸豬手係我好中意食既嘢,但其實唔係度度整得好食,仲要唔平呢到價單唔貴,但整得好奇地好食!咸豬手應該要做到既,佢全部做到,個皮夠脆,夠入味,肉質嫩得黎爽口唔
我地叫左咸豬手,德國腸拼盤,一杯黑啤,凍檸茶。
咸豬手係我好中意食既嘢,但其實唔係度度整得好食,仲要唔平
呢到價單唔貴,但整得好奇地好食!咸豬手應該要做到既,佢全部做到,個皮夠脆,夠入味,肉質嫩得黎爽口唔會鞋,仲要切好哂一舊舊,個芥末薯仔蓉都好好味,掂!
呢度裝修真係好靚~