2004-11-23
哈哈,想不道一間開了那麼久的好味日本料理店,竟然還未有其他食家提及過,我真幸運了,有這機會喺道介紹這間-達-.達-我都去過好多次,價錢就一點都唔平,好彩我在這處認識左喺壽司吧做既師傅仔,叫阿寶,佢好好人,有幾好人? 你去多幾次,每次都坐吧頭,跟他混熟就知了.每次去道,都好似去左日本,因9成熟客都係日本人,魚生夠新鮮,日本小食也特別多,先提我平常食開好普通的前菜,日本茄子,麵醬點嫩鮮薑條(唔係時常有),炒好凍食的鮮淮山絲(未漂過的)等等,現後就壽司,由鮮甜,甘香再回到濃郁海水味!其中有蟹腳肉壽司(刺生都可),池魚壽司等等,還有燒生牛肉壽司,朋友講到入口溶化,每次佢地都一定叫來品嚐,重有佢地既醬汁燒鵝肝,好肥美好味,怕肥都值得一試,還有好多不同菜色,但最主要既係佢地唔係玩花樣多,點靚點特別,佢地係玩回歸大自然feel,食海裡的,會品嚐到濃郁的海水味,另你身處大海一樣,食蔬菜類,就另你去到溫室裡剛剛新鮮採摘一樣,好似有小小跨大左,哈哈,但這裡真是一個不錯的地方! 雖然係好,但也有最不足的地方,就係個道的女士應既服務真麻麻,唔知佢地係唔識笑臉迎人定係老闆太好人,個個樣都好似係老闆女咁,唔憂無糧
達-我都去過好多次,價錢就一點都唔平,好彩我在這處認識左喺壽司吧做既師傅仔,叫阿寶,佢好好人,有幾好人? 你去多幾次,每次都坐吧頭,跟他混熟就知了.每次去道,都好似去左日本,因9成熟客都係日本人,魚生夠新鮮,日本小食也特別多,先提我平常食開好普通的前菜,日本茄子,麵醬點嫩鮮薑條(唔係時常有),炒好凍食的鮮淮山絲(未漂過的)等等,現後就壽司,由鮮甜,甘香再回到濃郁海水味!其中有蟹腳肉壽司(刺生都可),池魚壽司等等,還有燒生牛肉壽司,朋友講到入口溶化,每次佢地都一定叫來品嚐,重有佢地既醬汁燒鵝肝,好肥美好味,怕肥都值得一試,還有好多不同菜色,但最主要既係佢地唔係玩花樣多,點靚點特別,佢地係玩回歸大自然feel,食海裡的,會品嚐到濃郁的海水味,另你身處大海一樣,食蔬菜類,就另你去到溫室裡剛剛新鮮採摘一樣,好似有小小跨大左,哈哈,但這裡真是一個不錯的地方! 雖然係好,但也有最不足的地方,就係個道的女士應既服務真麻麻,唔知佢地係唔識笑臉迎人定係老闆太好人,個個樣都好似係老闆女咁,唔憂無糧出,唔做36,做又36咁,這個就係另我依家小去的原因!