2021-05-12 1102 瀏覽
💁‍♀️朋友通知, 海旁方向有間酒店, 酒店外圍有好多間餐廳! 我哋決定去 Chill 一下! 😎🏨穿過酒店大堂, 向外圍走會看到數家型格餐廳, 最後選定歐洲華麗宮廷貴族風的法國菜🤴! 滿滿的水晶燈但不俗套, 裝潢優雅極高格調, 好 Chill, 仲要超多打卡位! 周圍坐滿外國人, 連侍應都係外國人, 喺無得飛嘅情況下, 食咗當去咗!🦞Lobster Linguine 龍蝦扁意粉🍝 $228 ~ 未放落枱已經聞到濃濃的龍蝦味道! 足有半隻龍蝦🦞, 新鮮肉厚, 爽口彈牙! 配上軟硬適中的扁意粉, 每條都掛滿龍蝦汁, so nice…🤤🤤🐥Grilled French Spring Chicken 烤法式燒春雞配薯條🍟 $188 ~ 滿有驚喜的! 🐥雞皮烤得甘香, 雞肉超級嫩滑多汁, 一刀切開滿滿肉汁流出! 肉汁流到新鮮香脆薯條上又是另一番味道! ☕Americano Cold $47 ~ 咖啡香醇幼滑, 嘆番杯再傾下計, 人生一樂也! 💁‍♀️整體食物質素頗高, 這價錢配這食物質素, 再加上這樣的裝潢, 性價比極高!

午餐