2006-06-08
尋晚黎左食晚飯, 兩個人都唔洗等好耐就有位, 仲可以坐bar檯添。環境真係幾靚, 尤其是個大魚缸, 睇到D魚仔游黎游去都幾開心架。黎呢度食好自然會同峰壽司同板前比較, 價錢佢貴過板前, 不過呢度款式都幾多。叫左唔少野食, 但大部份都好一般, 例如火灸三文魚好細舊, 又無板前咁好味...手卷D紫菜又唔脆, 最差係個金鎗魚飯($28), 超細碟, 超唔抵食。另外我地又試左0個個海膽玉子($46), 話係招牌菜, 但d蛋白一d都唔滑, 麻麻地...不試也罷。唯一可取0既係個蟹糕壽司, 但特別在唔係個蟹糕, 而係個青瓜片卷, 即係用青瓜片代替紫菜做個軍艦, 幾清新, 可以中和蟹糕的"膩"。服務都仲可以, 不過好唔明白佢點解係都要0係兩個人之間上菜, 而我地旁邊就係轉角位, 係無人坐架喎..人地講緊野都要stop你, 0係中間上菜, 真令人費解??!!!