2023-04-06
點解叫「Silk絲茶」?正因為佢其中一個特式係將「港式絲襪奶茶」加入手搖杯🧋,本身我去茶記最鐘意就係飲凍奶茶,難得有台式飲品店用港式絲襪奶茶做茶底,點都要試下佢😎\ 💗三重港茶皇 ($36) /🌟十大人氣之選🌟三重包括蜂巢脆脆+芝霧奶蓋+黑糖波波,再以港式奶茶做茶底~以手搖店黎講,佢既奶茶都算唔錯,濃濃既紅茶底再加上黑白淡奶,真係有幾分茶記既味道~蜂巢脆脆都唔錯,可惜分量好少,而芝霧奶蓋質感輕盈,有濃濃既忌廉芝士+微微既咸香味,就咁飲d奶蓋都唔會覺得膩,而黑糖波波就略嫌太甜,同埋煮得耐左少少,唔夠Q彈,但整體都好飲~\ 🖤黑鑽絲茶皇+芝霧奶蓋 ($36) /🌟另一十大人氣之選🌟入面有黑鑽仙草+黑鑽波波+黑鑽晶球,再以炭焙烏龍奶茶做茶底。三種配料一齊,口感滿滿,茶底香濃,但可能因為黑糖煮成既關係,叫左半糖都係偏甜,下次飲呢杯既話可以叫無糖。值得一提既係,芝霧奶蓋可以30分鐘內無限添飲🤩🤩店員好樂意幫你添,岩晒鐘意飲奶蓋既朋友~仲有!餐廳連毛孩都照顧埋!如果你有寵物,店舖會送你一杯「汪汪茶🐾」,等你可以同毛孩一齊享受愉快時光~🐕🐈店舖裝修都有心思,樓底高無壓迫感,仲要有d打卡牆📷杯飲品既包
\ 🖤黑鑽絲茶皇+芝霧奶蓋 ($36) /