2018-04-18
呢一間餐廳既環境舒適,而且氣氛熱鬧,多數都係一班朋友約埋上黎訂定位食飯,人氣都幾旺盛下。而食物方面,呢一度主打東南亞食物,比較有特色,而且選擇都好多。呢一碟辣椒膏炒花蛤,辣味十足,配上花烚,更能夠帶出到佢既味道。份量方面,花烚既份量都唔少架!雖然話係有住頗多既份量,但係佢既好味程度極之高,我同朋友食完都仲想叫多碟黎食,所以我非常推薦呢一碟辣椒膏炒花蛤。至於另外一個值得推薦既就係奶油大蝦,大大隻蝦配上甜甜地既奶油汁,仲要係岩岩整好熱騰騰咁樣,食落去超級好食!佢既肉質亦都好有咬好而且夠哂份量,所以呢一碟奶油大蝦都好值得叫黎食!菜方面,我地就選擇左蒜蓉炒貴妃苗。貴妃苗夠哂嫩,用蒜蓉炒亦都能夠食到佢原本既味道,加起黎唔錯架!甜品方面就叫左芒果糯米飯,芒果大大舊再加埋兩款糯米飯自甲選擇,岩哂作為一頓飯局既結尾。