2021-06-13
作為女人既我真係好鐘意四圍揾d靚cafe打卡high下tea🍰☕,今次去左將軍澳呢間新開既cafe,未去睇d食評已經好吸引,d相真係勁靚~~去到間餐廳好大,裝修係水泥風格,d staff都好主動好nice, 枱面放左支青瓜水,真係好fresh!! 之後我地係張menu擇左好耐,因為真係好多個tea set都好吸引,我地最後擇左網紅大熱既pan cake同牛角包, 一個set包一杯野飲。唔係講笑,我大大話話都去過唔少cafe打過卡,但呢間d野食黎到,我係真心覺得個樣同d圖片係一樣😻,真係好靚,尤其係杯野飲,睇得出係認真做既,先講個花花pan cake, 中間係好滑既cream, 下面係好厚既pancake, 而旁邊d花係食用花,食完呢個pancake其實已經好飽。。。之後個軟殼蟹牛角包有驚喜,個軟殼蟹炸得好脆,夾左個蛋同包真係好好食,份量剛剛好! 而我地叫呢兩杯野飲都係好fresh好正!❤❤總結, 呢間餐廳消費雖然都唔係話好平,但係食物質素同埋環境質素都非常之好,值得女士們去打下卡~🥰🌹