2022-08-08 2568 瀏覽
被譽為喺香港最難book既下午茶沒有之一!每月既1號先開放未來兩個月既booking,好似搶演唱會飛咁,慢少少都搶唔到呀🙊等左兩個月,終於到我食喇!😆Afternoon Tea Set $998 for 2🍽Traditional Finger Sandwiches🥪(Can’t refill)- 蝦肉沙律- 煙三文魚青瓜&三文魚籽- 黑松露蛋沙律- 柚子牛油果蟹肉 ✨- 番茄芝士濃湯Table served pastries,cakes(Can’t refill)- 抹茶泡芙- 草莓蛋撻- 水蜜桃慕斯蛋糕 ✨- 黑森林櫻桃蛋糕Scones (Can refill) ✨- 原味經典鬆餅- 提子乾鬆餅兩款都好好食,外層口感鬆脆,裏面既濕潤度適中,充滿牛油香☺️再配埋clotted cream 同雜莓果醬,perfect match!☺️Pastry & Confectionary Trolley 🍰🍮- 香草拿破崙 ✨- 閃電泡芙- 瑪德蓮- 雜莓奶凍- 芝士蛋糕 ✨- 柚子皮朱古力- 芋泥蛋糕 ✨- 藍莓奶油蛋糕 ✨- 磅蛋糕- 馬卡龍- 時令水果✨✨既係必試items!!!大推拿破崙!酥

被譽為喺香港最難book既下午茶沒有之一!
等左兩個月,終於到我食喇!😆

Afternoon Tea Set $998 for 2🍽

- 藍莓奶油蛋糕 ✨
- 磅蛋糕
- 馬卡龍
- 時令水果
✨✨既係必試items!!!
大推拿破崙!酥皮本身較厚但不至於硬,超級酥脆☺️
芝士蛋糕好特別!中間係日式輕芝士蛋糕,口感輕盈,芝士味亦都好濃郁!外層圍住白朱古力,味道好match😋
不得不提既 仲有芋泥蛋糕!On top 係芋泥cream,中間鋪滿芋泥,芋頭味香濃😍底層就是芋泥蛋糕,口感濕潤鬆軟,層次感分明!👍🏻

Tea 🫖 (can refill for same flavour)

食物選擇多到眼花撩亂,每樣試啲都已經飽到上心口!😆
無論係服務,環境同氣氛都非常滿意,整體嘅食物亦好美味👍🏻
不過個人覺得鹹點得四款就少左啲🙊
如果可以改一改個menu 就更好喇🤣