2018-12-09
搵到呢間餐廳既最主要原因,係我地勁愛海膽,係網上見到以海膽做主題既鐵板燒,由頭到尾都用海膽作菜,真係無可能唔黎食沙律杯酒杯盛載,蟹肉沾上黑醋,再以沙律菜墊底黑醋味道較淡,唔會喧賓奪主,作提鮮作用,亦好開胃三式刺身-三文魚、大蝦、北寄貝三文魚好厚身,大蝦爽甜,北寄貝有咬口海膽杯 <3可見層層分明,除左有多層海膽,仲有其他刺身而且海膽好鮮味,品質有保證另一令人心心眼之作-蟹粉甲羅燒海膽杯海膽經已鋪得好高身,鮮生既三文魚籽佈滿整個蟹殼,下層更係滿滿帶咸鮮既蟹膏整個甲羅燒超鮮味海膽炒海參如果可以拎黎餸飯就好,因為海膽醬味好鮮,又好濃,配搭海參令佢變得惹味海參QQ既口感,加上咁大份量,感覺豪氣海膽芝士焗龍蝦,龍蝦好大隻,而且鋪滿好多好多芝士,烤香左既芝士 & 燒香既龍蝦,真係勁香龍蝦肉好厚,亦好結實,食到佢有幾咁新鮮,同酒樓食既冰鮮好大分別仲有令一樣大蝦菜式-北海道海膽龍蝦松茸大蝦多士同樣地,燒到金黃色,就咁睇都令人流哂口水燒到剛好,蝦肉仲好有水分同彈牙配上脆脆多士,多個食法同口感 幾好玩A5級和牛松茸海膽卷!!!呢款菜式,齊集名貴三寶,因為有松茸,所以多左股香味雖然三樣食材都好濃味,松茸既清香
沙律杯酒杯盛載,蟹肉沾上黑醋,再以沙律菜墊底
黑醋味道較淡,唔會喧賓奪主,作提鮮作用,亦好開胃
三文魚好厚身,大蝦爽甜,北寄貝有咬口
可見層層分明,除左有多層海膽,仲有其他刺身
而且海膽好鮮味,品質有保證
整個甲羅燒超鮮味
海參QQ既口感,加上咁大份量,感覺豪氣
仲有令一樣大蝦菜式-
北海道海膽龍蝦松茸大蝦多士
同樣地,燒到金黃色,就咁睇都令人流哂口水
燒到剛好,蝦肉仲好有水分同彈牙
配上脆脆多士,多個食法同口感 幾好玩
A5級和牛松茸海膽卷!!!
呢款菜式,齊集名貴三寶,因為有松茸,所以多左股香味
雖然三樣食材都好濃味,松茸既清香令呢個卷一啲都唔膩
餐廳似乎擔心客人食左咁多大蝦同海膽,都仲未夠飽
餐單有埋炒飯同炒雜菜
但此炒飯,非彼炒飯,用料又係好矜貴 係蟹粉海膽黑松露炒飯,香氣十足
最後仲飲左個我好驚嘆既湯-S2特式松茸蜆湯,係招牌菜
飲完都明白點解人人都叫,因為真係好鮮甜,有蜆既鮮味、昆布既香、食材簡單,清得黎又咁濃味,真係好矛盾
另外,呢款湯仲係用袋盛載,放係鐵板上煮,都係一大欣賞點
海膽由頭到尾都好足料,餐單主打食海鮮,每樣鮮味十足,貨真價實,值得再來