2017-11-11
窩廚純蔬食💲: 100HKD評分:4/10 👎🏼👎🏼 菠菜瓜粒湯羅馬生菜沙律奶油津白豆角芥菜番茄蕎麥粟米地瓜醬汁如果你係附近返工 會日日食 又想食下素 買套票42蚊餐 咁係抵食嘅 不過如果你one off 100蚊餐就真係唔太值 仲有記得訂位 我唔知頭唔知路殺左上去 嚇親老闆 食物味道la wor 其實我食左成餐都無咩idea自己食緊d咩菠菜湯 略嫌太稀 作為一個屋企間中都會blend 下蔬菜湯嘅朋友 我會話未夠足料 thick d會滿足d Main dish 我食得出有白豆角 南瓜蓉 生菜 醃青瓜蘿蔔 然後佢地畀人浸死曬係d不知名液體上面其實佢地分開食無乜問題 但放埋一齊個味就唔夾 個醃青瓜蘿蔔太酸同碟上任何野都夾唔到 個汁同隻米個味又唔夾 紅菜頭果昔From 個名唔知有香蕉 結果男朋友中大伏 佢唔食蕉其實就係一杯紅色嘅香蕉味smoothie 我覺得唔錯 可惜唔飲得凍野😢黑糖紅棗茶呢個最好飲 就係正常紅棗茶味 唔知點解覺得有d蜜糖味P.S. 我覺得佢個idea係唔錯 希望佢改良下recipe 真心想有多d地方食到素
窩廚純蔬食
💲: 100HKD