2020-06-01
星期日晚上,商場沒有因疫情影響,到處食肆依然人頭湧湧,看看依間竟然有位子,便一支箭衝入去😆。眼闊肚窄既我叫了好幾樣食物🤣🤣。首先來了「麻辣三寶」,分別有鴨血、蘿蔔同魚蛋。鴨血味道不錯,冇臭味,麻辣味亦夠,魚蛋亦好彈牙,唔似平時雪藏魚蛋,而蘿蔔就普普通通,同埋只有鴨血有麻辣味,而蘿蔔同魚蛋感覺就好似分開煮感,最後先放埋一齊感,令到麻辣味唔出。之後黎左個「金磚豆腐」,我見隔離枱個個好靚所以忍唔住叫黎到好靚,搭得好高,但食落個口感好奇怪,唔似豆腐,似魚肉但冇味既魚肉感而旁邊既碎碎我以為係芝士咸蛋 ,但味道極淡,得好少咸蛋最後食左少少就放棄左。之後黎左個「咸蛋苦瓜」,點知一黎到都嚇一跳,點解感濕既,同我想像好有出入,好彩佢蒜蓉味突出同苦瓜都新鮮,味道不錯,不過就冇咸蛋味,因為佢只係得咸蛋白,冇咸蛋黃個餸應該改名叫「蒜蓉苦瓜」會較合適最後叫左個「醉雞卷」,又係廚師推介。食落去係暖的同埋完全唔入味,一點酒香都沒有,真係好失望,諗住廚師推介,應該唔會有伏之前食過依間食物都唔錯,但今次真係好失望。食物樣靚,但味道真係好一般!而且菜名好有誤導成分