2011-06-07
為左慶祝好朋友生日, 我地一行7人去赤柱。本身book另一家餐廳, 但因為full所以先揀呢間。我平日都會上open rice睇食評, 但願意花時間寫食評都係第一次。我地坐係最頂果層, 因為未人齊, 我地先叫左個蒜蓉包食。個女侍應即時問「ONLY THIS ONE?」我地話YES。之後佢又問 " how many seats you need?" 我地話 7 , 佢問都唔問即刻叫人收左我朋友隔離個位, 但其實我地一早預左朋友坐果度! 我即刻叫佢停手啦, 唔該佢收另一個最邊訪的位! 人齊我地點菜, 我地每點一樣, 個侍應就講一句「this maximum for two」, 我地話ok冇問題, 再點另一樣, 佢又講同一番說話!其實, 我地想樣樣試下, 2人份量有咩問題???最後我地總共點左7-8樣野, 碟碟都係american size ! 我唔明點解佢話max for 2 !!!! 我地食到7788, 牛排仲有一件, 佢插隻手埋黎問「finished?」, 我朋友話not yet, 佢竟然問「this one not yet finished??」我朋友再三confirm 「not y
我地坐係最頂果層, 因為未人齊, 我地先叫左個蒜蓉包食。
其實, 我地想樣樣試下, 2人份量有咩問題???
我地食到7788, 牛排仲有一件, 佢插隻手埋黎問「finished?」, 我朋友話not yet, 佢竟然問「this one not yet finished??」我朋友再三confirm 「not yet!!」!!
現場環境係ok, 但係, 我地發現有幾隻昆蟲不斷飛來飛去
至於食物,
(1) 海鮮 : 唔太新鮮, 有隻青口我食左覺得好難食要吐後出黎 ; 三文魚ok
(2) 非洲雞 : 乾得滯, 口感不佳
(3) 燒雞意粉 : 尚可
(4) 凱撒沙律 : 尚可
(5) 蒜蓉包 : 尚可
(6) 忘記名字的拼盤 : 鵝肝唔太新鮮 , 三文魚ok
(7) 肉眼 : 尚可
是次乃失望的體驗。服務態度是致命傷, 食物一般。
以後到赤柱會考慮其他餐廳。