2004-11-07
睇到OpenRice 食評, 對帕莎新疆菜館咁開心字數, 心諗一定要試下. 今晚與三個友人去品嚐, 結果係失望o既.d service 好唔掂, 個部長安排我們坐近門口, 但無諗過佢竟然將二張二人檯分開再加一張椅給我們, 然後安排一對情侶坐其中一張二人檯. 嘩! 又唔係全店滿座(仲有好多吉檯) , 咁細張檯, 點坐得舒服同食得開心呀. 友人即時同個部長講: “咁迫, 唔食啦" . 個部長好無奈就範. 後來竟向我們解釋, 只是安排我們暫時坐住先, 會轉另一張檯比我o地. 哈, 咁o既解釋好牽強, 當我o地白痴咩!叫o左三杯水, 追了一次, 無反應, 算數. 但食完晒竟自動自覺比三杯水我o地, 抓晒頭.叫了羊肉串, 燒南瓜, 芝麻羊肉卷, 蒜茸炒時菜($40) , 薄皮包子(羊肉), 羊肉抓飯($60), 烤小羊腿($95), 一杯提子梳打冰和一杯哈密瓜梳打冰($30) .提子梳打冰–好似FANTA 汽水(提子味)哈密瓜梳打冰–有哈密瓜梳粒, 都ok 啦羊肉串(2串) –唔覺有好多香料灑在羊肉面, 有d羶味但可接受, 肉質幾juicy , 唔錯. 不過份量真係好少(得8 舊仔
今晚與三個友人去品嚐, 結果係失望o既.
提子梳打冰–好似FANTA 汽水(提子味)
哈密瓜梳打冰–有哈密瓜梳粒, 都ok 啦
羊肉串(2串) –唔覺有好多香料灑在羊肉面, 有d羶味但可接受, 肉質幾juicy , 唔錯. 不過份量真係好少(得8 舊仔)
燒南瓜-- 得8 舊仔, 南瓜無南瓜味.
芝麻羊肉卷(5件, 份量唔多) –只是暖暖的, 唔脆. 碎羊肉餡無咩味, 味道好淡. 唔掂!
蒜茸炒時菜–無蒜茸味的菜.
薄皮包子(羊肉) –咬了一口, 食唔到羊肉味, 睇吓 , 餡是橙色的, Oh no, 比錯了薄皮包子(南瓜) , 簡直無嘢講. 南瓜無南瓜味, 唔知食o左咩.
羊肉抓飯(份量唔多) –唔錯, 不過幾油膩, 好多羊肉粒, 配料有提子乾和紅蘿蔔絲. 問waiter 比三個碗食飯, 遲遲未攞嚟 , 又算啦. 成鍋飯食完先至比三只碗我o地, 都唔知要嚟做咩.
烤小羊腿–有d 懷疑係咪烤的(還是”搭”的) , 外面一點也不脆, 肉是林的而且一d 膻味都無.
份量真的好少, 有d 食唔飽(仲要走去一品齋食碗黑白先至飽), 埋單食o左$446 ,都幾貴,唔值得一試呢!