2008-08-18 14 瀏覽
18/8 lunch事源上星期見報紙介紹,話呢間野幾有少女feel,d窗簾係用lace,牆上有店主手畫既小忌廉,又有小甜甜掛畫,我呢個小甜甜迷又點可以錯過呢?即刻book枱同honey食lunch先.準時上到佢,半滿,話book咗位,但搵唔到我個booking,唔知係漏咗定落錯booking,anyway,都有枱比我.坐抵啦,望勻成間野都唔見小甜甜(好失望),之後落order問個姐姐,佢話d客投訴太幼稚所以拆咗...(其實我真係好幼稚架,原來坐我地隔離枱個姐姐都係同我地同1個目地架)honey問我:咁幅小忌廉仲乜仲响度?我答睇報紙講)因為幅野係店主自己畫,所以咪有得留底囉.先嚟個湯: 洋蔥薯仔湯,稀稀地,無乜洋蔥味,味道普通.我要咗龍脷柳配薯蓉(淡咖哩汁),份量比想像中少,一睇就知實唔夠飽...味道ok啦.honey要咗煙鴨胸沙律,賣相幾靚,配黑醋汁,睇落幾清新,又係衰在份量少囉.由於份量太少,honey忍唔住+$10要件芝士餅啦,點知佢話無喎....(又1次失望)最差既一幕終於上演...食完野都未上餐茶,追咗佢n次終於有得飲喇,由食完野果刻開始等,等咗20mins至有,簡直不能接受.
18/8 lunch

,anyway,都有枱比我.

honey問我:咁幅小忌廉仲乜仲响度?
我答
睇報紙講)因為幅野係店主自己畫,所以咪有得留底囉.

先嚟個湯: 洋蔥薯仔湯,稀稀地,無乜洋蔥味,味道普通.

最差既一幕終於上演...
.(事實並唔係佢漏單or上錯單,而係佢根本無出過飲品,唔係好明:出飲品有幾難囉)
我杯凍榛子朱古力普通啦,講真,等咗咁耐,幾好飲都係假.
honey要咗杯熱mint朱古力咖啡,唔太熱,1放底唔駛攤凍就可以飲晒...

埋單$110,問要唔要印花卡,我話唔駛...(差在未講:我地唔會再嚟囉)

講真,d侍者姐姐服務都ok既,係唔得醒目囉.

其實佢呢幢大廈都有好幾間食set lunch既餐廳(我都有去過其他),但人地d set約4x(連飲品),佢就$5x(但多個湯囉),值唔值就見人見智啦.

不過以佢地既上菜速度,首先要明白中環區返工既人,除咗食物質素之外,時間都好重要囉.