2009-03-28
是日晚上睇戲,同朋友諗住食完飯才上戲院。food court食過多次,意粉屋又忘記得八折咭,行過老富昌,真係比佢嘅色彩及靚餐牌吸引到,價錢亦相而,拍板,入座。因為時間很早,所以waiter示意可坐卡位,望落去,座位真的很舒服,只可惜係貼住一塊落地玻璃,外面行過嘅人可以一清二楚望入嚟,好話唔好聽「你食咩都可以睇得清清楚楚」,我相當不像當金魚..所以要坐入少少,waiter聽見,話可以,但...面黑!打開餐牌,樣樣都很吸引,特別酥皮洋葱湯,所以我一定order佢呀!所以兩人都唔點set dinner,order咗酥皮洋葱湯(我的):個酥皮已經唔係平時其他西餐廳款式,我覺得好似係一個麵包點嘅吞拿魚包嘅包皮,超薄呢,但最重要嘅湯,好咸好咸,連我呢個咸人都覺得咸就真係離譜,真係做得好差!蕃茄湯(朋友的):朋友說都係好咸同杰杰哋,好似飲緊個sauce咁,唔係飲湯煙三文魚天使麵:呢個做得不錯,可惜天使麵好快就攤涼了,煙三文魚係碎上with天使麵,唔係一塊塊,如果再熱點,係不錯嘅!牛扒、雞扒、豬肋骨拼小羊架(即是什扒囉)跟薯條:其實我都唔想用什扒形容佢,但實在很差勁呀,除咗薯條炸得好味外,其他一律唔得
牛扒、雞扒、豬肋骨拼小羊架(即是什扒囉)跟薯條:其實我都唔想用什扒形容佢,但實在很差勁呀,除咗薯條炸得好味外,其他一律唔得,由得係牛扒,熟到不得知了,簡直係well done done喇,切切切,鋸多幾吓先鋸得開。
服務方面,你唔好有其望囉,我明白依家大多數後生仔做野係採用木口木面....甚至黑面態度,但我望見你咁樣,我都唔知叫唔叫你好!仲有,唔該做野時唔好咁粗口囉.......點都著住制服吖,影衰公司架!
我諗我一定冇下次!