2019-06-01 91 瀏覽
我地誤打誤撞去左依間(禁錯Lift)不過都見都係串燒就唔緊要抱住一試無妨既心態,而且Openrice評價都幾好,Menu款式又多,就坐低叫左D野。第一樣係雞脾菇,味道正常,多汁既不過太硬身,調味有d古怪,好似食緊咖哩味菇咁。:2/5 第二三樣係火雞腎(遠少少)同牛舌(近鏡),雞腎都係食下佢個口感,但唔夠脆口,味道正常,:3/5。牛舌夠厚,相信係佢招牌?!所以牛舌係幾好味既,:5/5 ,算係值得Encore既其中一串牛舌幾肥美,好味呀第四樣係雞軟骨,又係唔夠脆身,味道普通,覺得調味方面無乜心機,:3/5第五樣雞肉串,味道甜甜地都可以既,一set兩串多肉幾飽下,:3/5第六樣牛仔骨(圖下方),唔好提啦,抵讚係份量多,但真係好油好肥同無牛仔骨味呀,平時牛仔骨係甜甜地,好軟好易食,佢係好硬骨邊肉食唔到咬唔入,仲無乜味,多少都有d失望。:1/5第七樣係牛油焗雜菌(圖上方),依個真係好失望,因為自問係菇菌王,只要係菇類我都好鍾意,但繼雞脾菇有D失色,連平時BBQ既牛油金菇都令人失望了,見到餐廳落左好多蒜蓉,牛油/油既,菇既份量都唔少,但即使落左咁多調味,食落好都只有一啖啖既油味。無牛油既香,無菇既

:2/5

:3/5。牛舌夠厚,相信係佢招牌?!所以牛舌係幾好味既,
:5/5 ,算係值得Encore既其中一串

牛舌幾肥美,好味呀

:3/5

第五樣雞肉串,味道甜甜地都可以既,一set兩串多肉幾飽下,
:3/5

:1/5

見到餐廳落左好多蒜蓉,牛油/油既,菇既份量都唔少,但即使落左咁多調味,食落好都只有一啖啖既油味。無牛油既香,無菇既鮮,連蒜味都稍欠,所以都真係幾失望。
:1/5

一路食一路覺得自己浪費左個胃。

最後一樣係白酒焗蜆,低處未算低,失望處都未算最失望,未食過咁唔好味既蜆,新唔新鮮唔評論因為唔通以為即刻撈上黎咩😂,但係味道真係.....

白酒焗蜆應該有酒既香味同淡淡既酒味,但我食緊依兜好似飲緊成枝酒咁,酒味都未揮發夠?落得太多?煮既時間唔足夠?我就唔清楚,淨係知煮完既成品真係令人卻步,好乾,味道只有濃烈酒味。
:0/5

最後我地知道,係時候離開。
:抵讚既位係佢份量都幾足,好多野好大份,款式又多,又有酒飲下
:味道真係要再努力改善,可能今次叫既菜式都咁啱失手,或者可能係我唔識食..
:不會推薦朋友+ 不Encore了
$200 (宵夜)