2023-08-10 30 瀏覽
今天和朋友在旺角行街 ,想你附近食火煱! 於是去了之前朋友們推介的 火鳳凰火煱料理🔥此餐廳位於何文田太平道6號太平居地下1號舖。 旺角站行5-6分鐘便到,十分方便!店內裝修簡潔,十分寬敞。 卡位坐得舒適,啱晒火煱! 這裡還有卡拉OK房間可預訂,可以和一大班朋友們一邊唱K和吃火鍋💥湯底揀咗佢地店員推介的霸王藏嬌鍋😉 整隻雞好似坐在個南瓜上面,再加上金薄片放在雞上, 真係好有特色💯湯未落料去火鍋已經好夠味,因為是預先已㷛好的。所以我們可以先喝原味的南瓜雞湯,真的鮮味好飲!湯再滚開後,店內職員會用較剪剪開隻雞和南瓜來給我們吃, 雞和南瓜在湯中恰到好入味,雞肉很滑唔會鞋,南瓜好好味😄火鍋料先來的是海鮮盛,有6款每樣4大隻,係即日的新鮮海鮮,有海蝦, 帶子, 鲍魚, 蠔, 蟶子和翡翠螺🦪 真的係新鮮貨,吃出鮮味👍手切頂級封門柳是必要吃的!油脂分佈均勻,一灼即食,入口溶化,牛肉味香濃🐮👍我們再來一個油麥菜和稻庭烏冬放入這個超滋味湯底,油麥菜軟滑!烏冬爽口彈牙,大滿足😆這裏的火鍋料理,質量較高檔但價錢適中唔貴,下次要再來的😘

這裏的火鍋料理,質量較高檔但價錢適中唔貴,下次要再來的😘