📍太子良心小店‼️• 清甜花膠米粉 -- 潮州人🍜💛·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_太子#pigfoodiexhk_粉麵#pigfoodiexhk_黃店=========================上星期同朋友食飯嚟咗呢間位於太子嘅潮州人,主打花膠/廣島蠔/大蜆湯米粉😆今次就試下招牌花膠米😆------------------------------⭐️招牌花膠米粉 $53 (7/10)花膠雞湯底飲落都幾清甜、唔油膩👍花膠大約有手掌嘅長度,用咗蠔油炆煮,食落軟腍,但就唔係好入味🙈米粉係用咗新竹米粉,口感食落會鞋身少少,但勝在夠索湯~👍------------------------------整體嚟講個人覺得中規中矩,性價比一般🙈味道會比較清淡,食開重味嘅朋友仔應該唔係好慣🤣份量都比較少,小編食完大約6成飽到🤣男仔應該會唔夠飽🤭------------------------------賣相:6.8/10味道:7/10性價比:6.7/10回頭度:6/10------------------------------店
📍太子良心小店‼️• 清甜花膠米粉 -- 潮州人🍜💛
#pigfoodiexhk_太子
#pigfoodiexhk_粉麵
#pigfoodiexhk_黃店
=========================
⭐️招牌花膠米粉 $53 (7/10)

賣相:6.8/10
味道:7/10