2021-10-22 98 瀏覽
同爸爸喺附近辦事,順便嚟呢頭搵餐廳食個快飯~呢間翱希冰室,雖然門口搭咗個棚,但係入邊都係正常營業緊嘅~食物款式都唔少,仲幾有創意添,除咗一般冰室有嘅食物,另外仲有炒粉麵、咖喱、焗飯意粉等等菜式。價錢都係幾十蚊,性價比好高。蔥花炒蛋五香肉丁漢堡孜然薯條🍟$48非常有創意嘅一款茶餐,嫩滑嘅蔥花炒蛋+超大堆頭五香肉丁,夾左喺個漢堡入邊,重口味得來充滿香港特色,廚師仲要係漢堡包上面用沙律醬畫咗個星星添😛真係非常特別!配上孜然薯條,係我鍾意食嘅粗薯條,啱啱炸起熱辣辣~炭燒豬頸肉炒烏冬$52雖然係好簡單嘅炒嘢一碟,佢抵食夾大件得嚟又香口,充滿鑊氣!仲有奉送老火湯添,當日嘅老火湯係合掌瓜紅蘿蔔煲豬骨,飲落幾有家常嘅感覺~紅豆冰+$8去冰室就梗係要飲紅豆冰啦,紅豆冰帶有少少椰奶香味,紅豆煮得夠淋,好好飲啊!

蔥花炒蛋五香肉丁漢堡孜然薯條🍟$48

炭燒豬頸肉炒烏冬$52