2023-03-20
今日同媽咪出嚟太子行吓街,行之前醫下肚先🤭我媽咪唔食牛,佢又唔鍾意食飯,所以揀左呢間🐓樂湯雞麵館x火鍋🐓店鋪已黃色為主體,牆身有好多隻雞圖畫🤓🐓,地方大樓底高,座得好舒服,呢到啲店員勁好禮貌👍🏻佢呢度嘅午市套餐重好抵食,全部都係$58咋🫣有湯有飯/麵,午餐時段重會有任食自助小食供應☺︎︎每日三款,天天不同☺︎︎附近返工嘅朋友,以後又多一個選擇啦😋🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓我地今日自助小食有酸蘿蔔,涼拌蓮藕同麻辣雞翼尖,啲酸蘿蔔真係好正,大大粒醃得好入味😋👍🏻餐前食一流,麻辣雞翼尖香香辣辣好惹味蔥油雞大碗飯配無味精雞湯碗飯真係好大碗,我都食唔晒,啲雞好滑好嫩😋重好多蔥添,碗湯真係冇味精架,飲完唔會口乾👍🏻鮑汁花膠冬菇撈刀削麵我媽咪食到讚不絕口😍冬菇同花膠都係大大舊勁厚身,兩樣都炆得勁淋勁入味,口感一流,刀削麵彈牙煙韌,超讚👍🏻花膠雞湯翅呢個翅$68咋😱有花膠,魚翅,金華火腿,啲花膠好大塊,個湯超好飲😋唔會過咸,同埋冇味精👍🏻超加分雲腿浸娃娃菜我媽最鍾意食菜,所以一定要叫菜比佢食,娃娃菜大大棵,用雲腿浸,清得來又夠味,好岩我地兩母女👍🏻飲品套餐會送汽水同指定飲品,我地叫左凍奶茶同咖啡都係加$1
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
蔥油雞大碗飯配無味精雞湯