2020-02-18
🐱🐶Micasadeco & Cafe Hong Kong(旺角朗豪坊).位於朗豪坊B2層呢間Miscasadeco & Cafe, 超人氣日本過江龍班戟,以入口即溶化既芝士梳乎厘班戟聞名🏅餐廳以開放式佈置,裝潢寬闊別緻,👛🌸粉紅色主調可以滿足一眾女友公主夢👸🏼等我哋逐一介紹下啦:.甜品類🥞焦糖梳乎厘班戟$138-呢款目前仲係得香港區限定❣️配合🐭鼠年圖案既Cream,後面個款淡淡粉紅色既係海鹽Cream,兩款味道一甜一鹹,好得意😋而且佢哋有個共通點都係滑而不漏❤️此外,好欣賞主廚可以保留到梳乎厘既空氣質感☁️.🍓鮮草莓北海道忌廉班戟$148-純人手打造既新鮮果醬,中間個層係吉士醬,軟綿綿起絲🤤🤤.🍓🌹草莓玫瑰純北海道鮮忌廉乳酪芭菲$128-呢個芭菲有驚喜!上層新鮮乳酪輕盈健康,每層分佈都唔同-忌廉、紅豆、草莓醬、草莓忌廉、鮮果等等,層次分明,睇得出係精心設計,令你越食越上癮😈.主菜類海膽汁黑松露意粉$118-皇牌之選👑海膽汁調教得好好味,一啲都唔腥,而且仲好鮮甜美味,醬汁分佈好平均,令到成個意粉入口都好Juicy,配合埋淡淡黑松露香,好似眼前女友咁矜貴🤪.餐前小食(追加每款只需+$38,好
甜品類
主菜類
餐前小食(追加每款只需+$38,好超值💕)
🎃蘑菇忌廉湯-新鮮蘑菇攪拌、配合香濃忌廉,軟滑易入口~
🥗三文魚雜菜沙律-超新鮮!飯前必備~
🥔牛乳芝士焗原隻薯仔- 牛乳芝士配合原隻薯仔,真材實料👍🏻
希望食完呢餐之後,所有女仔都可以永遠俾自己愛既人溺愛到打橫行既小公主👸🏼喇🤣
總結
評分:8.8/10