2021-06-05 50 瀏覽
即叫即整魚生飯bowl, 有自選Menu,又最抵嘅飯或者菜或者面都可以自己揀,主菜都可以自己揀:有蛋白質好重嘅魚, 有多使不同配料選擇。仲有唔少嘅蔬菜選擇。最後係醬汁,然後仲可以任選五款不同配料等你個飯冇咁單調,味道可以好豐富。最好嘅係隨餐免費贈送養生先檸檬薑麥茶一杯係熱嘅。感覺有少少似車仔麵/食subway咁,所有佢已經係你眼前,之後師傅喺你面前即時將配料加落去,感覺好乾淨衛生。好大兜!有選擇困難症嘅話都唔緊要,佢有幾款選擇俾你,已經配好晒各款配料等你唔使諗。我揀咗fish bowl, 有三文魚吞拿魚,鯛魚,牛油果,蟹子,日本糖心蛋,葉洋蔥,飯入面有壽司豉油。Protein bowl 有白松露將慢煮雞胸,牛油果,手切烤焗封門柳,日本溫泉蛋,粟米,羽衣甘藍,毛豆,蟹子加上壽司飯嘅醬汁可以任選。值得一題嘅一定係佢嘅份量,飯嘅份量可適中,配菜同餸嘅份量真係好多好多!女仔食的話一個飯真係飽得好緊要!呢一個價錢去普通嘅日本餐廳可以食到一個丼飯,但係呢度比到你嘅唔止係一個丼飯嘅質素同份量,而係營養均衡好多味道層次都複雜好多嘅一個日式丼飯!兩款都各有特色,但係我自己比較鍾意朋友嗰款protein

好大兜!

兩款都各有特色,但係我自己比較鍾意朋友嗰款protein bowl. 食落去佢嘅配料比較多,口感好豐富層次都比與魚飯多好多。封門柳煮得好好食,牛味好重,好厚身,煮得唔會un, 軟硬度剛剛好生熟程度都係。呢款揀咗櫻花蝦麻醬,加上溫泉蛋嘅留心蛋黃,味道複雜得來唔會奇怪,反而成個層次提升左。

除餐附送嘅有熱檸檬麥茶,就咁飲嘅話感覺會可能比較淡口唔係咁多人鍾意,但係加咗檸檬,雖然都冇加糖,但係就令成件事嘅味覺同樣提升左。

呢度舖仔細細,不設座位俾人堂食,好在附近有個公園可以坐低慢慢食。當日冇落雨只係有少少蚊,天氣都比較清涼,感覺都還可以。