2021-02-21
春回大地風和日麗最好就是户外活動,相约大埔友去踏單車,中午踩完單車當然就系去制下個五臟廟啦!这間小店吾起眼吾系大埔友帶領都吾知佢好食,別有洞天。肉骨茶套餐+沙嗲牛肉串燒飲品熱杞子牛蒡茶一般啲肉骨茶藥材味比較濃郁蓋過哂啲肉香味,但这店弄得清甜有肉骨茶嘅香味啱晒我D不喜歡重藥材味嘅人,D排骨飪得入味又淋又有肉味,沙嗲串肉吾干好Juicy,牛榜冇特別但啱晒我地D養生嘅人。海鲜喇沙摻摻+香脆吉列蝦飲品凍美祿恐龍海鮮喇沙湯底濃郁,雖然湯底睇落去紅紅辣辣咁但食落一啲都唔辣仲有好香嘅椰香味添好有新加坡大排檔嘅風味。摻摻材料有大蝦魚片頭同蜆和豆卜,海鮮係新鮮嘅食落唔霉。摻摻即係米粉加油面,好容易可以掛到濃郁嘅湯汁,食面之余仲可以品嘗到湯汁,真係好正!香脆吉列蝦即叫即炸蝦肉好彈牙,面衣唔算太厚唔會硬骨骨。美祿恐龍正正常常啦唔算太甜有濃郁嘅朱古力味。
肉骨茶套餐+沙嗲牛肉串燒
飲品熱杞子牛蒡茶