2021-12-28 962 瀏覽
這一天我們來到太和附近,午餐時間去果子食喇沙😊午餐時段有套餐,套餐感覺都好豐富,配有飲品,再可加錢配小食,價錢都相對幾抵。我哋兩個人點左一個喇沙一個飯😊海鮮喇沙味道十分之好!首先麵條內有油麵及米粉,增加口感。湯底亦都好出色,係我喜愛嘅味道,濃郁微辣嘅香料及椰漿味,一啖一啖咁飲好滿足。配料方面有香茅豬扒、魚蛋、豆卜及蛋等等,同湯底一齊食好好味!印尼炒飯嘅炒飯底都用咗特別嘅醬汁去炒,另外配上炸蝦片、蝦、蛋等,味道都幾豐富。我哋嘅餐都配有小食。薯絲炸蝦由幼幼的薯絲捲着成為外皮,炸左之後外皮香脆,薯仔味幾香,裏邊嘅蝦都幾鮮味。炒通菜亦都炒得幾香。飲品嘅選擇都好多,我哋點左兩杯特別啲嘅。首先有奶蓋茉莉綠茶,奶蓋味道鹹香,茉莉綠茶清淡,配合埋一齊都唔錯。另外一杯黑糖珍珠鮮奶,珍珠煙煙銀銀幾好味,黑糖味道濃郁,整體來講都好香滑。餐廳午市都好多人幫襯,亦都有好多附近嘅街坊叫外賣,相信附近街坊都有對佢唔錯嘅評價。希望下次嚟我哋再試吓其他星馬特色嘢食,特別想食佢嘅海南雞飯。
這一天我們來到太和附近,午餐時間去果子食喇沙😊

炒通菜亦都炒得幾香。

2021-12-19