2017-03-02 941 瀏覽
久不久我就嚟呢度食晏,佢哋嘅午餐又抵又好食。今晚我就食神上身,帶我朋友去呢度食晚飯。八點幾,唔算太多人,就算有人龍,呢間鋪都有呢個貼心安排:呢間鋪裝修唔算好有氣派,但响牆上掛左好多山水畫同字畫。鋪頭正中間掛住「天道酬勤」四個大字,掛得好!放工呢啲時間最啱就係食吓好嘢慰勞下自己。醉雞,果然名不虛傳。酒,香得來帶點甜,雞肉超級超級滑蔥油海蜇,加左好多好幼嘅蘿蔔絲,食起上嚟更加爽口,蔥油味香濃牛犇麵,湯底又甜又香,牛肉彈牙爽口,麵條就偏腍肉三鮮餃子,餃子皮少少厚身得嚟又意外咁滑,餃子裏面仲有湯添高力豆沙,(呢碟唔係送嘅)有啲上海鋪同我講過,由於工序多,利潤唔算高,宜家好少地方肯整高力豆沙。難得呢度有,梗係嗌番碟嚟食。呢嗰豆沙唔算太甜,外層就唔算非常鬆軟,叫做合格啦。呢度的確係又抵食又好食,不過服務質素就仍然有待改善吧。有啲侍應阿姐對食客都幾架勢

八點幾,唔算太多人,就算有人龍,呢間鋪都有呢個貼心安排:
醉雞,果然名不虛傳。酒,香得來帶點甜,雞肉超級超級滑
牛犇麵,湯底又甜又香,牛肉彈牙爽口,麵條就偏腍
肉三鮮餃子,餃子皮少少厚身得嚟又意外咁滑,餃子裏面仲有湯添