2014-01-17
早幾日得9度10度,喺旺角掃完街,先5點幾,仲係好肚餓,趁早去陸陸度碰下運氣攞位,去到陸陸應該岩岩開始晚巿,我地無book枱都有位,時間限左個半鐘,6點入座可以食到7點半~坐底黎左火龍果同橙做餐前水果,即刻嗌左個中辣雞煲(半隻), 個雞煲攞到上枱無開始煲已經好香。隔住個煲蓋望住入面啲紫洋蔥,真係流晒囗水.....呢個雞煲真係好正啊,又香又入味,中辣岩岩好,雞肉同雞皮都滑溜溜,紫洋蔥 洋蔥同青椒真係要趁一開始索左少少汁就食,咁先食到麻辣味同佢地原本嘅香味,仲有保持到個爽口感覺,太耐浸稔左就無咁好食喇!食晒啲雞後,就落清湯開始打麻辣邊爐~嗌左花枝片 響鈴 肥牛同wu冬,兩個人食已經夠晒有突。花枝片極讚!又鮮又爽口!Wu冬係幼條嘅,索晒個湯非常入味;p全程店員都好好招呼,時不時都會過黎攪下個煲,驚會痴底。呢餐食得非常愉快~兩個人飲左三罐啤酒兩罐可樂,埋單$365,抵啦~ 仲送$50現金卷,心思思又想食過喇
隔住個煲蓋望住入面啲紫洋蔥,真係流晒囗水.....
食晒啲雞後,就落清湯開始打麻辣邊爐~
嗌左花枝片 響鈴 肥牛同wu冬,兩個人食已經夠晒有突。
全程店員都好好招呼,時不時都會過黎攪下個煲,驚會痴底。