2022-02-24
呢幾日天氣突然濕凍左勁多, 咁就梗係要搵啲食完會暖笠笠嘅嘢😆下晝時間真係未試過食羊腩煲,所以就試試佢。枝竹羊腩煲,羊肉、枝竹,羊腩有勁多舊😂😂😂唔知點解食極都仲有。一路食肉食到尾都仲有淨👍🏻份量先取勝軟熟羊肉大大舊但係好夠腍 ,肉質鬆軟,不韌不嚡,彈性十足的,質感值得讚!調味濃厚得嚟唔會話太膩 ,另外配料仲有枝竹 、筍、冬菇、連馬蹄都好入味 👍🏻點埋好香嘅腐乳汁,再加埋白飯食真係絕配。不得不提嘅係,我哋另外仲叫咗份日本A4和牛,入口即融👍🏻肉質富油香,肉味濃郁有層次,滿口瀰漫住牛脂香氣。諗起都想再食😆嘢飲叫咗荔枝烏龍👍🏻👍🏻最後,跟套餐叫另外仲有芋圓甜品。本身諗住今餐嘅甜品應該都係普普通通,但係呢個甜品勁有驚喜,完全馬虎。椰汁底入邊仲有勁多配料,除咗芋圓,仲有涼粉、珍珠、荔枝、仲有紅豆。而且唔會話太甜,味道啱啱好。整體感覺非常好,呢個價錢有呢一個份量非常抵,另外餐廳户外風景又夠舒服,如果要relax一下,嚟呢度望住個景再食份暖暖既鍋物,真係可以舒緩下壓力。
嘢飲叫咗荔枝烏龍👍🏻👍🏻