2018-03-11 250 瀏覽
調景嶺站真係冇乜好嘢食,比較高檔少少嘅都已經算係呢間板長壽司了。星期六夜晚七點半來到這一地區,大部分餐廳都排長龍,我哋攞咗飛,好在等左唔夠10分鐘就可以入座。其實每次黎,我覺得最麻煩嘅都係落單,佢每張枱有個平板電腦俾你點餐,但係load得好慢,一啲都唔User friendly ,今次去佢又話有新玩法,一有入座就鼓勵大家download個新Apps ,然後喺嗰度點餐。我哋懶得download ,所以繼續用個緩慢的平板電腦嚟落單。喜歡食三文魚嘅我,點左幾樣三文魚菜。三文魚火炙壽司不錯,可以一試。最正嘅係個小食三文魚腩燒,三文魚脂肪超多,外脆內軟,好有口感,必食!今次餐廳出左新野叫赤酢丼,我點左松葉蟹三文魚丼試吓。老實說,這個丼真是一般般,松葉蟹份量不少,但是沒有蟹味,不過依個價錢,其實都唔可以期望啲乜嘢。個赤酢飯亦比較酸,我個人唔係好食得慣。反而我家人點既天婦羅稻庭烏冬就很好吃,天婦羅很脆,蔬菜也是用日本來的,烏冬質感也好,很幼細。