2007-10-05 1 瀏覽
因老豆生日本身想請佢係美心食晚飯, 但細佬點都話老豆鍾意食上海菜, 所以佢決定去呢間野試下, 因我有d事遲左到佢地已經叫左個4人餐另加一個年糕炒蟹。本以為此地屬鴻星集團價錢雖不便宜但食物應該還可以, 點知食落真係好有問題。先講套餐:-1. 二個冷盤, xx烤夫同涼拌彩條- 涼拌彩條幾好, 好香麻油味; xx烤夫就不行甜到暈, 仲甜過糖。2. 獅子園翅–食套餐預左無乜翅, 預料中很難搵到翅但其他料都無, 我地全部人一食, 我媽咪第一個講“嘩, 好似飲緊牛油水咁>.<”, 大家一致認同難食。3. 清炒蝦仁–一般la, 不太好食亦不太難食, 因沒什麼味道。4. 醋溜魚–oh, 好似落左成支醋去煮咁。5. 章茶鴨–皮硬肉梅又一失敗之作。6. 蕃茄上湯小棠菜–好難食, 菜都可以煮得咁難食真係一絕, 菜竟然有“梅”,”騷”味, 仲勁落味精, 食完要勁飲水。7. 窩貼–超癡牙8. 甜品桂花糕–有d似食香精。最後年糕炒蟹–味道一般, 但d蟹無蟹味。總結環境ok, 但4個唔大食既人食完呢個咁難食既4人餐加完餸都唔覺飽, 份量少得可憐。埋單成為$820, 呢個價錢俾d咁既質素野我地食真係好

先講套餐:-
4. 醋溜魚–oh, 好似落左成支醋去煮咁。
5. 章茶鴨–皮硬肉梅又一失敗之作。
7. 窩貼–超癡牙
8. 甜品桂花糕–有d似食香精。
最後年糕炒蟹–味道一般, 但d蟹無蟹味。

總結環境ok, 但4個唔大食既人食完呢個咁難食既4人餐加完餸都唔覺飽, 份量少得可憐。埋單成為$820, 呢個價錢俾d咁既質素野我地食真係好唔值, 唔會再有下次。