今日去荃灣探朋友,之後他請我去和味煮意吃大魚大肉兩小時任食放題,他話之前食過,放題好食又性價比高,所以要encore。放題兩位可選雞煲,烤魚或酸菜魚,除了打邊爐任拿的食材,每個人都有精選海鮮拼盤一份和精選牛拼盤一份,還包一杯無酒精飲品。我們叫咗香辣雞煲(小辣),雞煲好惹味,雞肉香,有雞味和質感,調味佳,好好食。吃完雞煲就打邊爐,海鮮拼盤新鮮,有鮑魚,帶子,蠔和蝦,好豐富。牛肉拼盤都好正,牛肉鮮甜有牛肉味,牛肉唔韌。其他放題火鍋配料都好多選擇。涼拌萵筍同青瓜酸酸辣辣好味道。蔬菜新鮮,蓮藕片和萵筍爽甜。丸子,餃子和蟹柳都好食。吃辣雞煲打邊爐最好就飲杯凍檸樂或柑桔蜜,點讚分享社交平台飲品可免費升級特大杯。喜歡幫襯這些街坊小店,食材新鮮,服務佳,有人情味,抵食好食。朋友真係好介紹,今晚吃得很滿意,超飽,明天要節制些。下次再约多幾個人來吃放題,試埋烤魚和酸菜魚。