2009-07-23 11 瀏覽
22號晚上一家人, 共五位, 想去中環食放題. 一個月前食過對面樓的吉壽, 食物好味道, 完全唔似放題任食質素, 而係出去食料理質素, 可惜22號晚佢只得返6-8PM, 怕被摧走人, 又好迫, 佢講到明, 五人俾四人台, 結果都係來到大吉, 大吉係未食過的, 也有擔心.去到入房仔, 間房熱到爆, 好焗, 似未開冷氣, 幸好早到, 所以調左出去. 現場所見, 所有單丁人數必會俾少一張台, 如7位6人台, 9位7人台等, 我5位只有4人台, 真係好唔舒服, 有大男孩而且身型並非單薄之輩, 還有老人家, 唉... 侍應生服務無問題, 換了幾次碟, 不過if 你叫汽水, 佢唔會俾水你, 好處係張台實在太細了, 無水會放得多點食物.上菜, 都好快, 因為六時入座, 得幾台客, 又唔至於炸定整定唔新鮮, 隨著人多, 七點戍開始, 就等好耐了, 食物質素一般, 記唔起有咩係好好食有深刻引像, 刺身以吞拿魚最難食, 唔似魚的, 還有很多根, 無叫壽司, 不過D卷都唔好食, 飯淋, 非珍珠米(老人家的要求..) 其他食物都真係好普通, 放題質素, 牛粒同牛串係最好味. 汽水任飲, 不過only pei
汽水任飲, 不過only peisi, diet peisi, milinda green apple, grape.
好在 $158 + 10%, 如果正價188唔會食
如果點都坐得唔舒服, 我會去返吉壽.

2009-07-22